Adi Vasile, out de la CSM după ratarea Final Four. Promisiunea conducerii și clauza de reziliere a antrenorului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adi Vasile urmează să fie dat afară de la CSM București, după ce echipa de handbal feminin a ratat prezența în Final Four-ul Ligii Campionilor. Din 2018, „tigroaicele” urmează același scenariu în cupele europene, în ciuda unui buget de 4 milioane de euro.

Adi Vasile nu poate duce echipa mai sus de sferturile Ligii Campionilor. Foto Faacebook
Adi Vasile nu poate duce echipa mai sus de sferturile Ligii Campionilor. Foto Faacebook

Conducerea clubului i-a acordat credit antrenorului Adi Vasile, a promis, într-un comunicat datat noiembrie 2023, că CSM București se va despărți de tehnician dacă echipa nu trece de sferturi în Liga Campionilor. „Consiliul de administrație al CSM București a decis să îi acorde întreg sprijinul antrenorului Adrian Vasile, însă cu un obiectiv simplu și clar, pe care cu toții îl dorim realizat: calificarea în Final Four-ul de la Budapesta! Ratarea acestui obiectiv va însemna automat întreruperea colaborării, la finalul acestui sezon competițional.

Până atunci Adrian Vasile este antrenorul CSM București și avem încredere că toate obiectivele stagionale vor fi îndeplinite! Facem un apel și la suporterii noștri care in momentele grele ale echipei, mai ales în Champions League, ar trebui să fie alături de fete și să susțină echipa în toate momentele jocului”, se arată în comunicatul celor de la CSM București.

Are clauză de reziliere de 60.000 de euro

Problema este că plătirea clauzelor din contract este una costisitoare pentru club (aproape 100.000 de euro pentru întreg staff-ul tehnic, 60.000 de euro doar pentru Adi Vasile), motiv pentru care această decizie „ustură” buzunarul grupării, scrie ProSport. Acum 6 luni, poziția clubului a fost una clară: Adi Vasile pleacă dacă ratează obiectivul european. Acum, se așteaptă reacția conducerii.

Dacă nu se va suci, șefii clubului, Cristina Vărzaru și Vlad Enăchescu, se vor îndrepta către un antrenor străin. Vor avea loc și schimbări în lotul lui CSM București, din care câteva sunt sigure la acest moment: ”tigroicele” vor face un ”schimb” cu Metz, echipa care tocmai a eliminat-o din Liga Campionilor: Laura Flippes va reveni la formația franceză la finalul sezonului, dar va veni Alina Grijseels, o nemțoaică de 27 de ani care evoluează la Metz pe postul de centru. De asemenea, olandeza Inger Smits, de la campioana Germaniei, SG BBM Bietigheim, a semnat pentru două sezoane.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite